Eindhoven,
10
november
2023
|
09:20
Europe/Amsterdam

Bijzonder geboorteverlof voor Fontys-medewerkers

Voor andere dan de traditionele gezinsvorm komt er voor Fontysmedewerkers nu ook een geboorteregeling. Het voorstel van het college van bestuur werd gisteravond met brede instemming door de centrale medezeggenschapsraad (cmr) goedgekeurd. 

Voor ouders in niet-traditionele gezinnen is in de wet geen geboorteverlof geregeld. Ook Fontys kende daarom geen regeling. Daar heeft vervolgens de Fontys Pride community aandacht voor gevraagd. Het bestuur heeft daarop alsnog een regeling getroffen: “Fontys vindt het belangrijk dat een kind zich veilig aan alle ouders kan hechten en dat ouders in de intensieve periode na de geboorte voldoende tijd krijgen om hun kind goed te verzorgen.”

Voortaan is er bijzonder geboorteverlof voor co-ouderschap, waarbij één ouder geen recht op wettelijk geboorteverlof heeft en voor wensouders die een kind krijgen met hulp van een draagmoeder of een kind in het gezin opnemen binnen tien weken na de geboorte. De geboortemoeder maakt geen deel uit van het gezin. 

Hamerstuk
Namens Fontys Pride was gisteravond Eric Steffann aanwezig bij de cmr-vergadering. Het onderwerp was niet meer dan een hamerstuk, een te behandelen vergaderstuk dat zonder discussie of stemming goedgekeurd kan worden. Rosemarie Moonen van de personeelsfractie sprak Steffann daarom toe: “Je mag weten dat er geen enkele discussie over is geweest. De reactie was eerder: ‘Joh, was dit nog niet geregeld?’” Ook Evangelia Fotiadis van de studentenfractie gaf aan ontzettend blij te zijn dat met deze regeling. [Jan Ligthart]

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.