augustus

Barcelona meest populair bij Nederlandse studenten

Barcelona is de populairste stad om te studeren onder Nederlandse studenten. Buiten Europa is dat de Australische stad Sydney. Dat blijkt uit onderzoek van Preply, een platform voor onlinetaalcursussen.

Het platform zocht uit naar welke bestemmingen Nederlandse studenten het liefst uitvliegen om (een deel) van hun studie te doen. Uit de analyse blijkt dat de interesse redelijk dicht bij huis ligt. In de top tien van populairste studentensteden wereldwijd zijn er maar drie niet-Europese bestemmingen te vinden. De favoriete plek voor Nederlanders om te gaan studeren is Barcelona. Met op de tweede plek Parijs, gevolgd door Berlijn.

Naast de populaire Europese bestemmingen, zijn er ook Nederlandse studenten die voor verre bestemmingen gaan. De populairste stad voor een studentenleven buiten Europa is het Australische Sydney. Ook zoeken veel Nederlandse studenten Singapore op voor (een deel) van hun studie. De drie andere steden in deze top 5 zijn respectievelijk Miami, Bangkok en Denpasar op Bali.

Steeds populairder
De laatste jaren wordt studeren in het buitenland steeds populairder, ook bij Nederlandse studenten, concludeert Sylvia Johnson van Preply. “De internationale ervaring die studenten hiermee opdoen, wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan hun cv en vergroot mogelijk ook hun kansen op de arbeidsmarkt. Buitenlandse studies zorgen ervoor dat studenten in aanraking komen met nieuwe culturen, nieuwe vriendschappen sluiten en andere vaardigheden ontwikkelen die hen voorbereiden op een succesvolle toekomst.”

Er zijn naast studenten die deeltijds in het buitenland studeren, ook steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen hun volledige studie in het buitenland te doen. In tien jaar tijd is dat aantal verdubbeld naar inmiddels ruim 20.000 studenten per jaar, meldt Nuffic, een organisatie voor de internationalisering van onderwijs.  [Marieke Verbiesen]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd