Eindhoven,
07
maart
2018
|
11:11
Europe/Amsterdam

Assepoester en het Boekenbal

Wie had ooit gedacht dat een verstopte schoonmaakster met een gouden hart naar een koninklijk bal mag om daar haar prins te ontmoeten. Zolang je maar een liefelijk hart hebt en het lef hebt om te dromen, is de achterliggende gedachte van het sprookje. 

Wie had ooit gedacht dat een arme pauperstudent die eigenlijk hoognodig moet afstuderen naar het boekenbal mag? Ja, toevallig is die student dan ook een auteur. Verstopt achterin de boekenhandel kan je mijn boeken vinden. Of ik moet er toevallig net zijn geweest en mijn boek naar voren hebben gehaald. (Grapjuuhhhh).

Nee eerlijk. Twee jaar geleden droomde ik ervan om naar het Boekenbal te mogen. Ik wist het zeker: via welke route dan ook, krijg ik uiteindelijk een uitnodiging met mijn eigen naam erop. Ik zong het tegen al mijn muizenvrienden (voor degene die Assepoester kennen) en mijn gezangen zijn beantwoord. Ik mag gewoon naar het boekenbal!!!! Via een toeristische route ontving ik vorige week de uitnodiging, geadresseerd aan G. Slagter. ( C'est moi) 

Een moment van intense vreugde trof me, en zelfs nu golven nog af en toe geluksvlagen over me heen. Het 21-jarige meisje wat er altijd van had gedroomd liet me springen van geluk. Dé bevestiging dat lief zijn en het lef hebben om groot te dromen alles kan laten uitkomen. 'Als je goed kan dromen, is het echt' is dan ook niet voor niets mijn motto.

En Guusje? Zij leefde nog lang en gelukkig. Naja…, op naar nog veel meer dromen die gaan uitkomen.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.