Eindhoven,
27
augustus
2018
|
10:35
Europe/Amsterdam

Arie en Ingrid

Arie en Ingrid. Mooi koppel. Kent u ze? Denk denk denk, hoor ik u denken. Was dat niet dat fictieve Nederlandse stel, bedacht en aangehaald in de politieke communicatie van en over de Nederlandse politicus Geert Wilders? Arie en Ingrid zouden wonen in een Vinex-wijk en twee schoolgaande kinderen, een modaal inkomen en allebei een baan hebben.

Arie en Ingrid beginnen een nieuw offensief tegen het lerarentekort. Ze willen bijvoorbeeld geld uit de schatkist voor onderwijsassistenten die leraar willen worden. Arie en Ingrid willen ook meer zij-instromers en herintreders voor de klas krijgen. Ze hebben ook al een plan klaarliggen voor pre-intreders, retourinvallers, wisselbeurtvervangers, nooddocenten, surrogaatmeesters en -innovatiever kan het niet- docembryo’s. Het komt er op neer dat iedereen in Nederland gaat doceren. Een uitstekend plan. Eindelijk snijden we allerlei overbodige managementlagen uit een vergadervermoeide onderwijswereld. De zakken zijn gevuld maar nu snel ophoepelen; het is tijd om vakken te leren. Goeie bakkers en bouwvakkers, obers en, jawel: meesters en juffen.

Arie en Ingrid hebben er zin in. Dat schreven zij ook al in een brief aan de Tweede Kamer. De eerder toegezegde 700 miljoen euro voor werkdrukverlaging en salarisverhoging komen dit najaar vrij. “Daar gaan we constructief mee aan de slag”, aldus Arie en Ingrid, die niet verward willen worden met Henk en Ingrid, dat fictieve malle stel bedacht door die mafkees Geert Wilders.


Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.