Tilburg,
14
mei
2019
|
10:02
Europe/Amsterdam

Als je geen ochtendmens bent...

Ik ben meer een avondmens. Ik denk dat elke student dat wel is. ’s Avonds gebeuren de leuke dingen: drinken, stappen, feestjes, uit eten, filmpje kijken en had ik drinken al gezegd? Ik geloof niet dat er een student bestaat die ’s ochtends om 7:00 uur opstaat en denkt: yes, wat een heerlijke ochtend om productief te zijn.

Ik vind het normaal niet zo erg dat ik een nachtdier ben, maar ten tijde van school – en voornamelijk stage – is het wel een probleem. Stage is niet een college dat ik kan overslaan. ’s Ochtends gaat mijn wekker vroeg, erg vroeg. Om 6:30 uur gaat mijn eerste alarm af, vervolgens snooze ik twee keer om daarna met waterige ogen op te staan. Zo erg vind ik die vroege tijden.

Het grote probleem is niet zozeer dat onooglijk vroege tijdstip, maar mijn eigen koppigheid. Ik blijf mezelf voortdurend in de vingers snijden. Ik heb minimaal acht uur slaap nodig wil ik een beetje dingen kunnen doen de rest van de dag. Ideaal zou tien uur slaap zijn, dan leef ik ook echt. Je zou denken dat als je deze zelfkennis hebt en je wéét hoe laat je de volgende dag moet opstaan, het dan een kwestie van uitrekenen is om te kijken hoe laat je moet gaan slapen.

Dat uitrekenen lukt vaak nog wel, maar het daadwerkelijk gaan slapen is een moeilijkere zaak. Het is namelijk kiezen: goed slapen en veel kunnen doen de volgende dag of een seizoen van Game Of Thrones bingen. Dan is die keuze snel gemaakt…

Puck Vriends zit in het tweede jaar van Fontys Hogeschool Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.