Eindhoven,
20
maart
2020
|
09:17
Europe/Amsterdam

Als de wifi uitvalt

Voor alle mensen die thuiswerken verschrikkelijk vinden, die zich ergeren aan hun soms onuitstaanbare kinderen en de onverstaanbare Skype, is dit een opbeurend verhaal over een man die zo hard werkte, dat hij bijna nooit thuis was. Dat gaat u voorlopig niet overkomen.
Fijn toch?

Er was eens een alleenstaande man met een drukke baan en een jong hondje genaamd Kazan. De man had een slimme voederbak en een slimme robotstofzuiger: een Roomba.

Wanneer de man weg was, serveerde het slimme voederbakje afgepaste porties hondenvoer, stofzuigde de Roomba de kamer en speelde Kazan met het stofzuigertje. Het leven was perfect.

Tot op een dag het draadloze netwerk uitviel.

Het slimme voederbakje haperde en voerde Kazan veel te veel brokjes. De hondendarmpjes raakten van streek en Kazan deed zijn behoefte op het tapijt. Het slimme stofzuigertje, dat zonder internet op zijn sensoren moest afgaan, spoedde zich ijverig naar de drol en zoog die op.

Rondrijdend liet hij een spoor van hondenpoep achter, dat hij vervolgens weer probeerde op te zuigen. Het ding had het maar druk mee. Stap voor stap veranderde het tapijt van motief terwijl Kazan vrolijk rond het slimme stofzuigertje sprong. Pas toen de batterij leeg was, was het feest voorbij.

Toen de man ’s avonds laat thuis kwam, de geur opsnoof, zijn tapijt beschouwde, en het stofzuigertje naast het hondje schuldbewust in de hoek zag staan, begreep hij meteen wat er gebeurd was. En eindelijk snapte hij ook de naam van het slimme stofzuigertje.

Kleine Bah

Grote Bah

Roomba.

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Appen is het Nieuwe Roken' .

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Martin Hummelink
25
March
2020
Beste Rens, allereerst bedankt voor dit geweldig leuke artikel! Heel herkenbaar ook, omdat ik zelf twee herdershonden heb, en ook in hun "spijsvertering" gaat er wel eens wat mis, zo zal ik het maar netjes en "clean" uitdrukken. Ook op mijn woonkamertapijt vind ik wel eens "niet nader te beschrijven substanties". Soms is dat een "retourzending" vanuit de slokdarm, soms ook vanuit de achterzijde... Dat komt vooral omdat een van hun buiten nog wel eens iets opeet wat ze beter had kunnen laten liggen. Maar een smart stofzuiger die er ook nog eens lekker doorheen crosst.. nou lekker hoor :-). Dat slaat alles. Maar goed: Ik heb, al thuiswerkend, wel weer even "smakelijk gelachen" om je verhaal. Nou ja, "smakelijk" is wellicht niet het juiste woord.
Rolf
23
March
2020
Dag Rens,

Een leuk verhaal om even te kunnen lachen in deze tijden en om je in te beelden wat er allemaal voor bizarre dingen kunnen gebeuren als de Wifi inderdaag uitvalt. Dankjewel.
Groet, Rolf Touwen, docent bewegingsonderwijs Pabo Tilburg, van FHKE (Fontys Hogeschool Kind en Educatie)
Rens
23
March
2020
Hi Rolf, graag gedaan!