Eindhoven,
24
september
2020
|
15:37
Europe/Amsterdam

Al mijn vrienden gingen terug naar hun eigen land

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Deze keer: Petar (21), student International Business in Eindhoven.  

“Ik denk dat mijn ervaring met corona verschilt ten opzichte van anderen. Ik heb deze crisis redelijk positief ervaren. Ik ben een introvert persoon en door corona heb ik alle tijd gehad om mezelf te verbeteren. 

Ik heb boeken gelezen, ik ben veel gaan sporten en ik ben Nederlands gaan leren. Mijn moedertaal is Bulgaars en ik heb voorheen al Duits geleerd, dus Nederlands was niet zo moeilijk voor mij. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hier veel aan gehad. Dit was fijn, maar niet alles was positief. 

De eerste drie maanden van corona voelde ik me alleen, zelfs als introvert persoon. Ik ben in Nederland gebleven omdat ik hier kon blijven werken als bezorger. Daar heb ik erg veel geluk mee gehad. Al mijn schoolvrienden gingen terug naar hun eigen land, waardoor ik niet veel contacten had in Nederland. De sociale kant van studeren is mij ontnomen. 

Daarnaast kan ik nu niet vaak de klas in. Ik heb een hoop motivatie verloren door online lessen. Die kreeg ik juist als ik er fysiek aanwezig was. Wanneer je op de campus bent, ontmoet je mensen met hetzelfde doel: studeren. Je merkt nu pas hoeveel je daaraan hebt.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.