COLUMN Rens van der Vorst,
01
oktober
2021
|
10:23
Europe/Amsterdam

Acroniemen

Jaren geleden stond ik met mijn vriend Roel voor een grote zaal met 300 mensen in Orlando. ‘Studenten,’ zo hielden we het publiek voor, ‘zijn vaak Lazy Unprepared Listeners. Geldt dat ook voor jullie?’ Om erachter te komen, speelden we petje op, petje af. De titel van de quiz: are you a LUL or not?

Een verliezer tweette later: ‘OMG I am a LUL’.

Kinderachtig? Zeker. Leuk? Vond ik wel. Jarenlang beklom ik internationale podia met maar één doel: puberale acroniemen projecteren op grote schermen.

Better Educational Framework
Personalised Online Educational Service
Nice Alternative Try

Het was belangrijk werk. Als mijn kleinkinderen later zouden vragen: Opa, wat deed jij vroeger? Dan zou ik trots mijn foto’s laten zien. Bewijsstukken van een geslaagd leven.

Inmiddels ben ik ouder, wijzer en woker. Maar was mijn conferentieverleden dan vooral tijdverspilling? Zeker niet. Immers, omdat ik wilde dat zoveel mogelijk mensen mijn acroniemen zagen, ontdekte ik hoe je altijd een volle zaal krijgt, ook als er tientallen sessies tegelijk zijn.

Alles draait om de juiste titel. De formule: een paar ronkende woorden én de nieuwste technologie, die niemand nog écht begrijpt. Waar je dus lekker vaag over kunt lullen. Bijvoorbeeld:

Building a Blockchain for Education
Leveraging Student Engagement with Machine Learning.

Binnenkort spreek ik op een conferentie in Berlijn. Mijn sessie is getiteld: Creating Impact in an Educational Metaverse. Gegarandeerd een volle bak. En terecht, want laten we eerlijk zijn, de Metaverse, dat wordt geheid dé toekomstige Key Ubiquitous Technology!

Let op mijn woorden!

Rens van der Vorst is technofilosoof, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van 'Waarom je altijd wilt winnen van je navigatieysteem'. Lees hier de eerdere columns die hij voor Bron schreef.

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Marcel
01
October
2021
Metaverse.... Snow crash!
sander
01
October
2021
hahaha mooi!
In telefooncentrales wordt wat afgeboerd door ons origineel bedachte Background Utility Removal Process!
Hans Idema
01
October
2021
Genieten weer dit, Rens, waarvoor dank.

PS Allicht nog een woke tip: spreek je volle zalen aan met 'Geachte levende organismen' - dan zit je altijd goed.