Eindhoven,
21
januari
2019
|
19:16
Europe/Amsterdam

700 studenten moeten tentamens opnieuw maken

Door een technische fout hebben een aantal studenten van de Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven tentamenvragen vooraf kunnen inkijken. Hierdoor werden de tentamens ongeldig. 700 studenten moeten de tentamens nu opnieuw maken.

Dat maakte Fontys maandag aan het einde van de middag bekend. Het gaat om acht tentamens van de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Mechatronica. 

Het toetsportaal waarop de docenten een week voorafgaand aan de tentamendatum hun tentamens publiceerden, bleek per ongeluk open te staan. Na onderzoek bleek dat meerdere studenten daardoor de vragen  konden inzien. 

Zij hadden daardoor voorkennis. Om alle studenten een gelijkwaardige kans te geven, heeft het Fontys-bestuur en de directie van Engineering daarom besloten dat er nieuwe tentamens komen. 

Die maatregel vloeit voort uit de uitgangspunten en regels die vastliggen  in de examenregelingen van de opleidingen. De studenten en medewerkers van de betrokken opleidingen zijn inmiddels van het besluit op de hoogte gebracht. [Petra Merkx]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.