Eindhoven,
06
juni
2019
|
12:35
Europe/Amsterdam

4.500 euro boete voor peuk op de campus

Vanaf augustus 2020 komt er een rookverbod op alle onderwijsinstellingen in Nederland. Bovendien moeten de scholen er dan zelf op toezien dat het nieuwe beleid 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt nageleefd op hun terrein. Per overtreding riskeren de instellingen een boete die kan oplopen tot 4500 euro.

Dat schrijft staatsecretaris Paul Blokhuis in het wettelijke uitvoeringsbeleid dat hij vandaag naar buiten brengt. 

Rookpolitie
Volgens Jan Beun, facilitair manager op campus Stappegoor, is het handhaven van het rookverbod makkelijker gezegd dan gedaan. “Moeten we dan een aparte afdeling rookpolitie instellen die 24 uur per dag op de been is? Bedenk even wat dat gaat kosten.”

“In mijn ogen is het nu eigenlijk al best goed geregeld", meent Beun. "We hebben al aparte rookzones. Als we de rokers straks weg moeten sturen, waar gaan ze dan heen? Levert dat dan geen overlast op net buiten de campus?”

Werkgroep
De komende tijd buigt een werkgroep van Fontys zich over de concrete uitvoering van de nieuwe wet. Beun: “We kunnen ook samen met andere hogescholen kijken hoe we die handhaving het beste kunnen aanpakken. We lopen allemaal tegen dit probleem aan, misschien kunnen we collectief op goede ideëen komen.” [Eva Witte]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.